Ökad säkerhet i Östermalms saluhall med Paxton passerkontroll

Lisa Elmqvist AB har valt Paxton passersystem till sin delikatess- och restaurangverksamhet i Östermalms Saluhall. För att öka säkerheten och förenkla medarbetarnas vardag föll valet på PaxLock trådlösa dörrbladsläsare i kombination med traditionella beröringsfria läsare.
Ulf Elmqvist, VD på Lisa Elmqvist AB, menar att valet av passersystem från Paxton var enkelt.

- Programvaran är mycket användarvänlig och de trådlösa dörrbladsläsarna passade perfekt in i vår verksamhet, säger Ulf Elmqvist.

Man har även valt att installera kamerasystemet Exacqvision med IP-kameror från Samsungs WisenetIII-serie.

- Vi valde Exacqvision för att det enkelt går att integrera med passersystemet från Paxton, det blir enhetligt och man slipper växla mellan olika program, säger Ulf Elmqvist.

 

Det anrika fisk- och skaldjursföretaget Lisa Elmqvist

  • Lisa Elmqvist AB investerar i ökad säkerhet till sin verksamhet i Östermalms Saluhall. Målet var att öka säkerheten, slippa nyckelhantering och samtidigt förenkla vardagen för alla medarbetare. Valet föll på Paxton passersystem med en kombination av Paxlock trådlösa dörrbladsläsare och traditionella läsare. 

    - Trådlösa dörrbladsläsare passade perfekt in i vår verksamhet, vi jobbar i en av Stockholms mest originella miljöer som är byggnadsminnesmärkt, eftersom läsarna var trådlösa kunde de monteras direkt på dörren utan kabeldragning, vilket minimerade installationstiden och den åverkan som en traditionell trådbunden installation medför.

    Att vi valt trådlösa dörrbladsläsare innebär också en flexibilitet att relativt enkelt kunna flytta enheterna till andra dörrar utifrån förändringar och behov vilket ger en låg kostnad över tid, säger Ulf Elmqvist.

  • Ulf Elmqvist, VD Lisa Elmqvist

Många företag har idag som målsättning att göra den enskilde nyckelfri i företagets lokaler, Lisa Elmqvist AB är inget undantag. Ulf Elmqvist ville slippa nyckelhanteringen och förenkla för personalen som rör sig i företagets lokaler.

- Jag såg klara fördelar med Paxlock då dörrarna enkelt kunde hanteras med olika behörighetsnivåer och styras om de automatiskt skulle vara upplåsta under vissa tider. Att slippa hantera nycklar är mycket uppskattat av personalen som alla har tilldelats ett eget passerkort. När vi tar in extra personal är det enkelt att styra vilken behörighetsnivå varje specifikt passerkort ska ha, säger Ulf Elmqvist.

Det var också mycket viktigt att passerkorten som används till Paxlock även kunde fungera på befintliga passersystem i saluhallen och på andra ställen.

- Det är samma läsarteknik i Paxlock som i andra befintliga system i byggnaden vilket var mycket bra. Det är praktiskt att kunna använda samma kort överallt, säger Ulf Elmqvist.

Ett krav vid valet av passersystem var också att systemet, förutom att vara användarvänligt, skulle vara modernt och kännas framtidssäkert.

- En av de första sakerna jag fastnade för var möjligheten att med en app i telefonen kunna öppna en dörr om någon i personalen glömt sitt passerkort, det är precis den typen av funktioner jag förväntar mig av ett modernt passersystem som Paxton, säger Ulf Elmqvist.

Företaget har även valt att installera kameraövervakning och valet föll på mjukvaran Exacqvision och IP-kameror från Samsung.
- Kamerasystemet kunde integreras i passersystemet vilket gav flera fördelar som t.ex. möjligheten att enkelt hämta videomaterial från en specifik dörrhändelse. Integrationen ingick redan från början i passersystemet och medförde inga extra kostnader, säger Ulf Elmqvist.

  • Säkerhetsleverantören Corado Protect AB har projektererat och installerat hela lösningen med Paxton och Exacqvision till Lisa Elmqvist AB.

    - Jag förstod direkt vad Ulf behövde i sin verksamhet, Paxlock trådlösa dörrbladsläsare är dels lätta att jobba med ur ett installationsperspektiv men framförallt är de väldigt robusta och användarvänliga, säger Peter Kullin, VD på Corado Protect AB.

  • Peter Kullin, VD Corado Protect AB

Lisa Elmqvist AB har en lång historia och etablerades redan 1926. Ulf Elmqvist, VD, representerar den 4:e generationen. Bolaget är specialister på fisk och skaldjur och har idag ett flertal restauranger och butiker samt en omfattande fest- och cateringverksamhet.

COPYRIGHT © 2024. TELETEC CONNECT