Magazine

Nyheter och artiklar om säkerhetsprodukter
Just nu:
  1. Lisa Törnbrant
    07 May, 2024
  2. Lisa Törnbrant
    30 Apr, 2024
  3. Lisa Törnbrant
    16 Apr, 2024
Tryggare tillvaro med NookBox

Tryggare tillvaro med NookBox

05 Jan, 2022
Thomas Linnaeus

Utanför Falkenberg, i ett lugnt, lantligt läge bor familjen Johansson. På den rymliga tomten står en modern enplansvilla på 165 kvadrat och ett gediget garage anpassat för Samuels Johanssons intresse för banracing. För bara några månader sedan flyttade familjen in i deras nybyggda hem.

– Det känns helt fantastiskt att flytta hit efter att ha bott i en trea inne i stan. Alla trivs bra, barnen leker med andra barn i området, det är lite som Bullerbyn här, säger Samuel.

Trådlöst larm att lita på

Bland det första som Samuel installerade i sitt nya hem var hemlarmet från NookBox. Eftersom familjen flyttade från stan där det är upplyst och fler människor i rörelse kändes det extra viktigt att få in ett trådlöst larm som går att lita på.

– Mörkret gör sig mer påmint här om kvällarna. Eftersom vårt hus är det enda med fasadbelysning på några hundra meters radie kändes det viktigt att ha koll på vad som händer i och omkring huset. Det är en trygghet att veta att det är låst och larmat när vi inte är hemma.

Funktioner för ett smart hem

Efter att ha frågat runt bland kollegor och bekanta blev Samuel tipsad om NookBox. När han var i kontakt med Skrea Lås och Larm hittade han den perfekta lösningen som passade familjens behov.

– Jag fastnade för NookBox för att det går att koppla till flera tjänster för smarta hem, till exempel ZigBee och Z-wave. Varje gång jag larmar av tänds vissa lampor i hemmet och varje gång jag larmar på släcks de.

5 minuter att fixa

Familjen Johansson har aldrig haft ett larm tidigare, men Samuel var mån om att inte bli bunden till en månadskostnad. Med NookBox kunde de köpa och äga sitt eget larmsystem utan att behöva betala av någon utrustning månadsvis. Dessutom är det enkelt att lägga till enheter och på så sätt skräddarsy sitt behov av larm.

– Jag tycker om att vi kan anpassa NookBox precis som vi vill. Vi kan komplettera med extra magnetsensorer eller annan utrustning om vi behöver. Dessutom behöver du aldrig ringa en larm eller låsfirma för att koppla in ny utrustning. Det tar fem minuter att göra själv i webbportalen, det är riktigt bra!

05 Jan, 2022
Skrivet av: Thomas Linnaeus
COPYRIGHT © 2024. TELETEC CONNECT