Vanliga frågor & svar - Evido NVR - NVR/DVR Videolagring - Kameraövervakning

Vanliga frågor & svar

Nedan finner du svar på vanliga frågor kring eVIDO. Läs även mer om vad som ingår när du köper en Evido-server.

Vilka eVIDO- modeller kan rackmonteras?
- eVIDO 1U och eVIDO 2U

Vad gör jag om min server går sönder/inte fungerar?
- Felanmäl servern till Teletec på tel. 08-602 16 00. Vår tekniker kommer att registrera uppgifter som det aktuella problemet samt uppgifter om var maskinen är installerad. Om det finns anledning att misstänka att problemet är hårdvarurelaterat felanmäler Teletec i sin tur produkten till det företag som ansvarar på på-platsen-service. Normalt sker service av produkten nästföljande arbetsdag. Om servern är igång (men ändå uppvisar någon typ av felsymptom) kan Teletec komma att behöva koppla upp sig mot maskinen för att läsa ut information ur serverns loggar. En programvara för fjärruppkoppling finns förinstallerad på alla servrar.

Behöver jag som återförsäljare/installatör göra något efter att ett hårdvarufel reparerats?
- Det beror på vilken typ av fel som uppstått. Vissa typer av fel kräver ingen ytterligare åtgärd, exempelvis byte av nätdel eller fläkt. Andra fel kan kräva åtgärd innan produkten fungerar normalt igen. Detta inkluderar bl.a. byte av systemhårddisk. I dessa fall behöver en systemåterställning göras.

Vilken version av videolagringsmjukvara X är installerad vid leverans?
- Normalt den senast publikt tillgängliga versionen per serverns leveransdatum.

Fungerar IP-kameran av fabrikat X, modell Y på eVIDO?
- eVIDO levereras som en nyckelfärdig lösning förinstallerad med en programvara från någon av våra VMS-leverantörer. Kamerans kompabilitet är m.a.o. avhängd integration och test utförd av respektive VMS-leverantör. För information om kamerakompatibilitet, se specifikationen för respektive VMS. En grundregel är dock att alla kameror som säljs av Teletec fungerar med servrar från Teletec. Undantag kan dock förekomma, framför allt när det gäller specifika specifika funktioner i en enskild produkt eller kompatibilitet med en kameramodell som är ny på marknaden. Teletec genomför löpande egna tester av de IP-kameror vi säljer i respektive VMS. Kontakta supporten på tel 08-602 16 00 om du är osäker.

Kan jag installera och köra Paxtons mjukvara Net2 på min eVIDO och därmed använda samma server både till mitt passersystem och videoövervakningssystem?
- Ja. Net2 består av en servertjänst, en databas (Microsoft SQL Server Express), samt ett konfigurationsprogram (användargränssnitt). Net2 är resurssnålt och kommer inte att påverka prestandan i videolagringssystemet. En nyckelfärdig server förinstallerad med Net2 finns även tillgänlig.

Kan jag installera en annan mjukvara från tredje part på min server?
- Sannolikt ja, dock tillhandahåller Teletec ingen support på detta.

Jag behöver utöka lagringskapacitet in min server. Vilka hårddiskar ska jag välja?
- eVIDO GT levereras med 1TB hårddisk som är en 3.5" SATA-hårddisk som är monterad internt inuti servern. Den går går att i efterhand byta ut till en större 3.5" SATA-hårddisk. eVIDO SFF levereras utan hårddiskar och kan kompletteras med två 3.5" SATA-hårddiskar. eVIDO 1U levereras med två 4TB Hot-Plug hårddiskar, totalt 8TB (hårddiskar monterade i en släde/kassett som kan monteras under drift, Hot-Plug är speciellt anpassade till servertypen och vanliga hårddiskar går inte att använda). eVIDO 2U levereras med åtta 4TB Hot-Plug hårddiskar, totalt 32TB. 

Jag har en Evido med ExacqVision. Programvaran säger att licensen har gått ut/är på väg att gå ut. Kommer servern sluta fungera?
- Nej. Allt fungerar precis som vanligt, du behöver dock köpa en uppdatering till licensen om du vill kunna installera programuppdateringar. Vår grundrekommendation är att alltid ha en uppdaterad licens och att köra den senaste versionen av programvaran.

Jag har bytt administratörslösenord i Exacqvision och tappat bort det. Kan ni hjälpa mig?
- Ja. Kontakta supporten på tel. 08-602 16 00. Severn behöver ha en fungerande internetanslutning så att vi kan koppla upp oss.

 

COPYRIGHT © 2022. TELETEC CONNECT