Dölj

Teletec M2M får bättre täckning

2013-05-16

  • Tele2 och Telenor fortsätter sitt arbete med att förbättra täckningen i mobilnäten och natten mellan den 18 och 19 Maj tas ännu ett viktigt steg. Sedan en tid håller man på att slå ihop Tele2s och Telenors 2G-nät för att bygga ett gemensamt 2G- och 4G-nät. I sydvästra Sverige, Gotland, Stockholm och Mälardalen är steget redan taget. Nu är det dags för resten av Sverige. I och med detta får man ett förstärkt 2G-nät och ett 4G-nät med hög datakapacitet och med en befolkningstäckning på över 99 procent i Sverige.

    Tele2 informerar om att under den aktuella natten kommer nätet bitvis att ligga nere i området där man utför nätsammanslagningen. En vecka före och efter sammanslagningen kan det hända att täckningen påverkas av arbetet, vilket man i så fall ber om överseende med. Därefter kommer nätet att fungera bättre än någonsin tidigare.

    -Den här sammanslagningen innebär att vi med Teletec M2M nu får ännu bättre täckning, något som stärker erbjudandet och gör att vi kan hjälpa ännu fler kunder att sänka sina kostnader för larmöverföring. Larmsändarna från Teletec och SIM-kort i Teletec M2M påverkas inte då tekniken redan är anpassad för sådana här förändringar, säger Tomas Norderstål, Affärsutvecklingsansvarig på Teletec Connect.

Gör ditt fönster större för en bättre upplevelse!