Dölj

Teletec Connect - Ny nordisk distributör för HID Global

2015-01-26

Teletec Connect har tecknat ett avtal med HID Global om nordisk distributionsrätt på den världsledande leverantörens produkter och lösningar inom fysisk passerkontroll.

Mathias Liljedahl - Specialist Passersystem Teletec Connect

– Vårt samarbete med HID Global innebär att vi kan erbjuda installatörer och slutkunder ett brett utbud av läsare med stöd för högfrekvent teknik, exempelvis HID Globals iCLASS- läsare, men också lösningar och produkter baserad på lågfrekvent teknik, kommenterar Mathias Liljedahl, som är produktspecialist inom passerkontroll hos Teletec Connect.

HID Global ingår i Assa Abloy-koncernen och är en ledande leverantör när det gäller innovativa produkter, tjänster, lösningar för hantering och användning av säkra identiteter för miljontals kunder runt om i världen. HID Global har sitt huvudkontor i Austin, Texas och är verksamma i fler än 100 länder med över 2200 medarbetare världen över.

Företagets produkt- och tjänsteportfölj inkluderar fysisk och logisk passerkontroll med säker autentisering och uppgiftshantering. Här inbegrips framställning av passer- och ID-kort, personalisering och besökssystem. Högsäkerhetskort och produkter för identifiering via RFID-teknik som används inom industri och logistikapplikationer är andra områden som HID Global utvecklar produkter och tjänster för.

– Vi är mycket glada över att få addera Teletec Connect som en ny regional partner för distribution av våra produkter på den nordiska marknaden. Teletec Connect är ett företag som kan ge betydande mervärden till partners och kunder, såsom teknisk support och kundfokuserade lösningar, säger Dahn Sadarangani, Area Sales Manager för HID Global.

Mathias Liljedahl på Teletec Connect ser partnerskapet med HID Global som ett viktigt led i företagets strategi för expansion och tillväxt.

– HID Globals produkter kompletterar vårt nuvarande passerkontrollsortiment och kommer att stärka vår marknadsposition inom produktområdet, säger han avslutningsvis.

För mer information, kontakta: Mathias Liljedahl 070-224 72 36

Ladda ned pressmeddelande här ->

Gör ditt fönster större för en bättre upplevelse!