Dölj

ExacqVision 6.2 släppt

2014-06-16

ExacqDen senaste version av videolagringsprogramvaran ExacqVision - version 6.2 - har nyligen släppts och finns nu tillgänglig för nerladdning. Version 6.2 innehåller bla. nya funktioner för bokmärkning och stöd för en rad nya kameramodeller, däribland panoramakameran SNF-7010 från Samsung.

Bokmärkning

Funktionen gör det möjlig markera intressanta händelser via ExacqVisions sökfunktion och ange en beskrivning av händelsen direkt i ExacqVision. Ett bokmärke kan innehålla både video (från en eller flera kameror), ljud och text. Det material som markerats med ett bokmärke skrivskyddas på servern vilket gör att man inte riskerar förlora informationen genom överskrivning innan materialet har exporterats.

Utökat stöd för panoramakameror

ExacqVision 6.2 inkluderar stöd för SNF-7010 från Samsung vilket gör att man nu kan panorera digitalt i kameran via ExacqVision. En fördel med panoramakameror i jämförelse med mekaniska PTZ-kameror är att kameran alltid spelar in video i 360 grader och man kan panorera runt i kamerabilden både i live- och sökläge. Med en traditionell PTZ-kamera riskerar man att missa viktiga händelser vid tillfällen då kameran är positionerad i ett visst läge och man missar det som "sker bakom kameran". En annan fördel är att panoramakameror, bl.a. SNF-7010 är betydlig diskretare och mer kompakta än traditionella PTZ-kameror.

Övriga nyheter i korthet (urval)

  • Snabbare uppstart. Klientprogrammet startar nu snabbare vilket framför allt är märkbart om man är ansluten mot ett flertal servrar samtidigt.
  • Utökad funktionalitet för textinspelning/POS. Om Exacqvision ansluts till ett kassasystem kan man nu enkelt koppla video till händelser i kassasystemet. Detta kan exempelvis användas för att länka ihop video med t.ex. återköp eller köp över/under en viss summa.
  • Snabbare PTZ-styrning. Styrning av PTZ-kameror från Pelco, ACTi, Hikvision och UDP är nu mer responsiv och har kortare fördröjning. En motsvarande förbättring för bl.a. Samsung släpptes i version 6.0.

Ladda ner ExacqVision 6.2

ExacqVision Server. Uppgradera via menyn Konfiguration -> (Servernamn) -> System -> Uppgradera. Uppgradering förutsätter att du har ett giltigt uppdateringsavtal. Kontakta Teletec om sådanat saknas.

ExacqVisision Klient. Klicka på Exacqvision-loggan längst upp till höger i klientprogrammet och välj Sök efter uppdateringar. Klientprogrammet kan alltid uppdateras till den senaste versionen.

Läs mer

Gör ditt fönster större för en bättre upplevelse!